Bli Holistisk Reflexolog

med Eric Lebert Hirvi

Certifierad Reflexologutbildning

Översikt Reflexologi Utbildning

Utbildningsperiod 19/10 2024 – 13/4 2025

För dig som vill göra en personlig utvecklingsresa och få nya verktyg att stärka dig själv och andra människor både personligt och professionellt. Utbildningen är praktiskt inriktad och utbildningen är både fysisk och online de sex månaderna som den pågår. Du kommer att ha fått en stor vana av att arbeta som reflexolog.

Du lär dig att:

 • hitta de avgörande fysiska blockeringarna via reflexpunkter på fötterna
 • kombinera den fysiska behandlingen med coachande frågor så att klienten förstår grundorsaken till sina fysiska problem
 • guida klienten att identifiera de blockerade känslo- eller beteendemönstren
 • hantera olika tekniker för att skapa effektiva och transformerande resultat
 • via andningstekniker lära klienten att förstå och släppa taget om blockeringen
 • lära ut visualiseringstekniker för klientens fortsatta helande

Egna övningsklienter – Direkt efter uppstartsdagarna tillämpar du dina kunskaper i reflexologi med egna övningsklienter.

Individuella mentorsamtal – Under hela utbildningen får du kontinuerlig coaching och feedback på dina inspelade klientbehandlingar för att stärka din utveckling och trygghet som reflexolog.

Kurstillfällen online individuellt – Dina kunskaper fördjupas genom teoretiska utbildningspass på nätet där dina tekniker, förhållningssätt och färdigheter stärks ytterligare.

Utbildningen bygger på en unik version av reflexologi ursprungen från Eric´s läromästare Voratas Kositspirapong på Koh Lanta i Thailand. Utöver det bidrar Eric utifrån sin mångåriga erfarenhet med värdefulla insikter och egenutvecklade tekniker från sitt eget professionella liv som reflexolog, coach, hälsoutvecklare och inspiratör.

För detaljerad information, se Reflexologutbildningen – Innehåll och upplägg längre ner på sidan.

Bli Certifierad Reflexolog

För Vem

Reflexologutbildningen är dels för dig som redan idag arbetar med att ge behandlingar till dina klienter och vill komplettera med att också kunna erbjuda professionella och holistiska reflexologibehandlingar. Utbildningen är även för dig som inte har en egen verksamhet igång inom behandlingar men har som mål att kunna erbjuda holistisk reflexologi till andra antingen professionellt eller privat. För dig som vill få nya verktyg och fördjupande kunskaper att utveckla din verksamhet så är reflexologutbildningen en ypperlig investering för ett långsiktigt hållbart arbetsliv.

Reflexpunkter

Holistiskt Förhållningssätt

Under utbildningens gång lär du dig och tränar på att ha ett holistiskt förhållningssätt. Det betyder att tro på att se, känna och tänka utifrån dina klienters helhet, möjligheter och livsstil. Genom att själva hitta våra svar på hur vi vill utvecklas, förändra och transformera livet blir effekten mycket större än om vi som experter ger råd. Genom effektiva djupa frågor och behandlingstekniker lär du dig hur du kan öppna upp nya tankar och planer för dina klienter. Som reflexolog och livsguider arbetar vi till 80% med framtiden och är skickliga på att finna viktiga kanske ibland bakomliggande orsaker, mönster och hinder likväl blockeringar som hjälper våra klienter att skapa tydliga livsvisioner och konkreta planer för att nå en förändring. När du har lärt dig teknikerna och förhållningssättet kan du behandla klienter och nå oanade effekter på riktigt kort tid.

Bli Holistisk Reflexolog med Eric Lebert Hirvi

Reflexologutbildningen innehåll och upplägg

Utbildningen sker både fysiskt och online.
Obligatorisk närvaro för uppstartsdagarna och certifieringsdagarna.

Uppstartsdagar på Fridens Hälso Zenter, Fridhemsgatan 14 Stockholm.

Lör 19/10
Sön 20/10
Mån 21/10
Kl. 10.00-17.00

 • Planering behandlingstiden och mottagande av klient
 • Skapa tillit och trygghet
 • Det behandlande förhållningssättet
 • Grundläggande behandlingstekniker
 • Behandlingsstruktur
 • Utveckling av färdigheter i behandlingsteknik
 • Träning
 • Visualiseringsarbete
 • Andningsteknik
 • Hantering av smärta och känslor
 • Källor för besvär, blockeringar och obalanser
 • Fallstudier
 • Handlingsplan inför utbildningsperioden

Mellanperioden 22/10 2024 – 11/4 2025
Totalt minst 25 timmar träningsklienter uppdelat på minst 8 olika klienter.

Inspelningar av behandlingar och reflektionsrapporter.
15 timmar mentor- och utbildningssamtal med Eric via Zoom.
3 dagar, 15 timmar praktik i Stockholm och/eller i Eric’s klinik på Kreta.

Certifieringsdagar på Fridens Hälso Zenter, Fridhemsgatan 14 Stockholm.
Obligatorisk närvaro.
Lör 12 april – Sön 13 april 2025, kl. 10.00 – 16.00 båda dagarna.
Utbildningsavslutning. Certifiering och handlingsplaner.

Utbildningen avslutas med 2 dagars fortsatt träning där du och gruppen av blivande reflexologer arbetar vidare praktiskt med Eric. Under denna helg varvas träning med fokus att ge dig stöd i din fortsatta utveckling. Under dessa utbildningsdagar sker också certifieringen som utgår från de kvalitativa och kvantitativa kraven du har uppfyllt under utbildningen. Innehåll: Personliga utvecklingsområden, Utveckling av behandlings-tekniker, Certifiering. Fördjupande övningar. Handlingsplaner framåt.

Certifiering
För att bli certifierad behöver du ha deltagit i uppstartsdagarna och certifieringsdagarna och i mentor- och utbildningssamtalen

Du behöver också ha:

 • Genomfört 25 tim egna behandlingar med minst 8 olika träningsklienter som du också spelar in och analyserar i efterhand.
 • Fyllt i reflektionsrapporter från samtliga behandlingar och skickat in dessa.
 • Valt ut och skickat in en inspelad behandling som ligger till grund för coaching och feedback under mentorsamtalen.
 • 15 mentorsamtal med Eric

Mentor- och utbildningssamtalen sker över Zoom finns tillgängliga även i efterhand om du vid något tillfälle önskar repetera. Inför dina två sista mentorsamtal kommer du att uppvisa att du har uppnått de kvalitetsmål som finns i utbildningen. Det ligger som grund för din certifiering.

Utbildare
Eric Lebert Hirvi är en mycket erfaren reflexolog, coach, hälsoutbildare och inspiratör som har verkat i roller som friskvårdskonsult, föreläsare, behandlingsterapeut, verksamhetsledare, instruktör och egen företagare sedan 1992.

De senaste 20 åren har han levt och arbetat i Sverige, Thailand och Grekland och inspirerat många till en helt ny livsstil. Därför kallar han sig även Livsinspiratör. I den här reflexologutbildningen kombinerar han det bästa från sin gedigna professionella yrkesbakgrund med sin samlade kunskap om människor och personlig utveckling. Han har en unik förmåga att se potentialen hos sina deltagare och ger dem stöd till att växa utifrån sina unika förmågor med syfte att utveckla sin personliga stil som Reflexolog.

Period
19 oktober 2024 – 13 april 2025.

Utbildningspris
28 000 kr

Inklusive
60 utbildnings- och träningstimmar varav 15 st egna mentor- och utbildningstimmar med Eric. Certifikat som visar att du klarat både kvantitet och kvalitet i utbildningen.
Uppföljning: Mentorsamtal som uppföljning: Inom 12 månader efter certifieringen kan du boka fyra uppföljningssamtal med Eric.

Anmälan
Anmäl dig via formuläret. Vid bekräftelse om plats betalar du in 10% av avgiften som anmälningsavgift, dvs 2 800 kr. Anmälan blir giltig i och med att du betalar in din anmälningsavgift. 30 dagar innan utbildningsstarten dvs 19 september 2024 betalar du slutbetalningen 25 200 kr. För eventuell avbetalningsplan kontakta Eric på eric@ericleberthirvi.se

Avbeställningsvillkor
Vid avbokning tidigare än 30 dagar innan starten debiteras 10% av kursavgiften. Vid avbokning senare än 30 dagar innan starten debiteras fullt pris. Vid sjukdom som styrks med läkarintyg, återbetalas allt utom anmälningsavgiften.

Speciella önskemål
Om du har några speciella önskemål eller medicinska problem fyll i det i formuläret.
Vi svarar dig inom 24 tim på vardagar.

Jag har alltid en sådan livsglädje efter en behandling hos Eric. Han berör och lyssnar efter kroppens signaler. För mig kommer alla känslor i utlopp, skratt, gråt och en sprudlande energi. Eric är professionell likväl som en väldigt omtänksam medmänniska. Det märks att han har en genuin känsla i det han gör. Tack Eric för att du delar med dig av din förmåga att väcka min kropp till liv.
Mina varmaste rekommendationer!

Viktoria Tidlund, behandlad på Fridens Hälso Zenter Stockholm

Tack för behandlingen! Det jobbade på med lätt illamående ett tag o sedan har det varit mest molvärk i olika punkter i vänsterfoten, lite upp i benet, armen o handen. Nacken känns ganska befriad lättad liksom det är ju alltid häftigt när kroppen bestämmer att nu är det dags o så blir det en djupare resa man får hänga med på. Kram o tack för guidningen som sagt!
Maria Silén, november 2020
Tack för en magisk behandling!
Du fick igång flöden i kroppen som gav en ordentlig utrensning. Du är både inkännande och träffsäker. Det känns tryggt! Du delar med dig av din kunskap så jag kan använda det hemma. Rekommenderar dig varmt och kommer gärna åter!

Lena Holmén, oktober 2020
Tack för den pedagogiska och kunniga behandling av reflexologi du hade med oss. Vi tyckte att du förklarade tydligt och på ett väldigt bra sätt, även avslappnat och prestigelöst. Trots den knappt uthärdliga smärtan (som jag Nico) vi ibland (alltid Nico) kände så kändes det väldigt skönt i fötterna och underbenen senare på dagen. Vi tyckte även att vi blev törstigare och kissnödigare den dagen. Tusen tack för en bra behandling och undervisning.
Nico och Maria, september 2019
Erics behandling var ganska smärtsam medan den pågick men jag kände en lätthet och harmoni i kroppen i flera dagar efteråt. Magen kom dessutom igång ordentligt.
Mia H 55 år, september 2019
Jag och min fru fick en reflexologibehandling på vår yogakurs i Grekland. Vi är väldigt nöjda med behandlingen då den omfattade både djupare insiktskapande tankar och tillfredställelse i kropp och själ. Framförallt det lyhörda samtalet och lätta samtalsklimatet skapade en tillit och öppenhet för att förstå kropp och själ i samarbete och hur vi kan förstå våra symptom och arbeta med dem för en friskare helhet. Behandlingen var tuff och emellanåt smärtsam men i sitt sammanhang ytterst välgörande och minnesvärd.
Björn och Susanne Malmgård, september 2019
Spännande och intressant! Kul att göra det tillsammans med sin partner. Att sitta bredvid! Blev ”sporrad” att göra vissa förändringar i livsstilen för att må bättre på lång sikt. Bra med konkreta övningar och tips. Har känt mig tröttare än vanligt idag, dagen efter behandlingen.
Maria, september 2019
Intressant och spännande. Var mitt allra första möte med reflexologi. Fick en teoretisk beskrivning av dess funktion, historia och potentiella användningsområde. Därefter fick jag vara ”bisittare” under min frus behandling. Fick se och även känna på de smärtsamma punkterna på hennes fötter, intressant. Fick förklaring/ genomgång av olika punkter på mina fötter under behandlingen. Vad olika punkter betydde, vilka kopplingar de har till de olika organen, vad det betydde om man kände obehag eller om det gjorde ont. Allt bra förklarat. Behandlingen kändes ovan men ganska behaglig. Eric identifierade punkter och gav extra massage för att lösa upp spänningar som jag har i centrala delar av ryggen. Smärtan i fötterna försvann och jag upplevde en viss effekt. Kände mig mindre stel i ryggen, särskilt nästkommande morgon på yogan.
Mats, september 2019
Behandlingen var befriande på något sätt! På några punkter gjorde det skit ont, men efter att du tryckt en stund så släppte det onda och det blev en go känsla som spred sig. Du förklarade väldigt bra vad du gjorde under behandlingen och bra att vi fick sitta bredvid och följa med från sidan. Du är lugn och säker på vad du gör. Jag försöker massera fötterna samtidigt som jag smörja in dem. Tyvärr blir det inte samma tryck så det skulle nog vara bättre om Jyrki tog över den delen.
Mia Junttila, september 2018
Jag fick lite ont i magen men det försvann efter en dag. Du är duktig och vet vad du gör. Jävlar vad det gjorde ont på en del ställen men det försvann fort och det spred sig en skön känsla efteråt. Natten efter sov jag som en stock. Nu när jag kommit hem går jag på en spikmatta som du rekommenderade. Jätte skönt. Ha det!
Jyrki Junttila, september 2018
En väldigt effektiv behandling som dock under vissa sekvenser var lite smärtsam då de ömma punkterna hittades. Behandlingen var över förväntan och efteråt kände man sig så skönt avslappnad, lugn och också smärtfri. Eric hittade de ömma punkterna i mina fötter som han utan att känna mig innan kunde relatera till de fysiska problem jag haft i kroppen som t ex problem med höften och ischias. Genom att han sen tryckte och masserade de punkterna kändes det som mina fysiska besvär efteråt nästan helt försvann och endast visat sig svagt någon enstaka gång efteråt. Jag kan så varmt rekommendera alla att gå till Eric för denna reflexioligibehandling. Jag kommer vara en stående kund.
Caroline Ängeskog, maj 2018
Har varit på en reflexologibehandling hos Eric Lebert Hirvi vilken jag upplevde som mycket givande, trots att det gjorde ganska ont. Han har stor kunskap och gav mycket bra vägledande information om vad han kom fram till under behandlingen och som jag har haft nytta av. Det har lindrat mina besvär. Jag rekommenderar honom varmt.
Kerstin Nylén, maj 2018
Ja, det var en helt fantastiskt upplevelse. Så avkopplande och väldigt häftigt vad du kunde identifiera genom behandlingen. Jag upplever dig som otroligt duktig, trevlig och professionell. Rekommenderas varmt!
Jarmila Zavodanova, maj 2018
Jag upplevde att behandlingen utfördes proffsigt. Det märks att du vet vad du gör. Jag skulle gärna vilja få fler behandlingar. Jag har i det stora hela nu uteslutit laktos o känner att magen är mindre svullen, annars inga tydliga andra tecken . Jag tog till mig att dricka mer vatten… jag var öm på insidan av vaderna ca 4-5 dagar efter behandlingen och har för mig att du sade att det var lymfsystemet? Och att vatten rensar systemet . Jag ser fram mot reflexologiutbildningen i Göteborg. Ha det gott. 
Liselotte Holmberg, maj 2018
Viktig, nyttig o tankeväckande behandling som gav mycket. Eric är oerhört kunnig o erfaren. Fick med mig många konkreta tips. Nu går jag barfota så ofta jag kan o ligger en stund på spikmattan varje kväll.
Sofia Schneider, maj 2018
Jag kan varmt rekommendera Eric. Han är mycket kunnig, lugn och säker. Fick bra resultat på min behandling och bra information om hur jag kan fortsätta viss behandling själv.
Lena Niklasson, maj 2018
Vilken rensning… Jag har aldrig mått så bra i magen som under denna vecka. Det gjorde ju bitvis fruktansvärt ont under behandlingen men det som hände efteråt och som jag själv kopplar till din behandling var att jag kissade otroligt mycket, min migrän gav med sig dagen efter, rinnig näsa dagen efter och jag började drömma otroligt mycket den natten. Det var verkligen en helande vecka. Tack ännu en gång för en magisk behandling…
Jennie Andersson, maj 2015
Behandlingen i reflexologi var mycket spännande och intressant. Upplevelsen var inte helt smärtfri, men jag tror starkt på att det fungerar. Jag kände, när det gjorde som mest ont, att jag blev väldigt berörd, svettig om händerna, skakis. Att det var känslor som ville komma fram. Jag tror att jag har mycket inom mig sedan tidigare år som aldrig riktigt bearbetats. Jag har inte direkt varit den som berättat om mina känslor. Jag skulle absolut kunna tänka mig fler behandlingar. Och även rekommendera detta till andra! Intressant det du sa om manligt/kvinnligt. Det hade jag gärna hört mer om! Ha det så fantastiskt!
Helena Sjölin, maj 2015
Efter min första reflexologi behandling gick jag från skeptisk till lyrisk och med stor respekt för mina fötter. Många tryckningar gjorde ont men känslan efter var total avslappning och välmående. Jag blev skönt dåsig efteråt och funderar fortfarande på hur du kunde känna mina gamla skador i buken på mina fötter. Längtar till nästa behandling.
Marita Berg Gustafsson, maj 2015
Detta var mitt första möte med reflexologi. En positiv, men självklart lite smärtsam upplevelse! Men fick tydliga förklaringar av vad de olika zonerna påverkade i kroppen! Inga större problem/obalans fanns i min kropp och påminde mig alltså om vilken stark och välmående kropp jag har! Tack Eric!
Pia Hansson, maj 2015
Jag upplevde din Reflexologi mycket bra och det kändes som du brydde dig, det gjorde givetvis jätteont men det var ju för att jag har problem i kroppen. Du gav bra tips om hur jag ska ta itu med mina problem och jag har ju gått till läkare många gånger och det har aldrig hjälpt mig! Nu försöker jag att stå på spikmattan lite varje dag och dricker minst 2 liter per dag som du sa. Så tack för den läxan du gav mig Eric.
Kram Annicka Sjöberg, maj 2015
Jag kan varmt rekommendera Eric. Jag har genom åren provat olika zonterapeuter och tycker Eric var jättebra. Han lyssnade, tog sig tid och kom med bra förslag på hur jag kommer till rätta med mina problem efter att ha prickat in alla dessa. Otroligt!
Johanna Gjersvold, maj 2014.
Jag har alltid varit intresserad av olika behandlingar för balans i kroppen. När jag skulle ha behandlingen bestämde jag mig innan att inte säga något om mina problem i kroppen, utan låta reflexologin och Eric komma fram till det. Jag är imponerad av Eric´s kunskap. Han delger varje steg när han jobbar sig fram. Själva behandlingen gav mycket smärta på vissa ställen medan det på andra punkter kunde kännas behagligt. Jag vet med mig att jag har hög smärtgräns så han kunde jobba på hårt med mina fötter, och för mig det var bara att andas. Som jag skrev innan så blev jag imponerad av Eric, men också av hur man kan se och känna på fötterna hur man mår i kroppen. Och Eric hittade ju min smärtande nacke, rygg och bäcken. Även mina magproblem. Det gjorde givetvis betydligt mer ont över de ställena. Jag kände mig trygg med Eric och den kunskap han innehar. Eric jobbar lugnt och metodiskt, kollar av hur man känner och mår. Effekterna efter var ett härligt lugn och jag blev väldigt trött. Jag har sen behandlingen sovit mer och bättre än jag gjorde innan. Jag känner lindring av mina problem efter bara en behandling men skulle behövt att gå kontinuerligt på behandlingar för att känna mer långsiktiga effekter. Det är ett tips till andra. Jag rekommenderar verkligen reflexologi och då speciellt med Eric Lebert Hirvi.
Cina Persson, Moheda, maj 2014.
Jag har aldrig tidigare varit på reflexologi, så jag tyckte det kunde vara lite kul att prova. Jag mår bra och har inga direkta åkommor, men har haft lite hosta som irriterat mig till och från. Eftersom jag hört av de andra deltagarna om utrensning osv så bokade jag en tid. Under behandlingen var det väldigt intressant att få veta vilka olika delar av kroppen som hängde ihop med punkterna under fötterna. Eric uppmanade mig att vara lite observant på reaktioner av gluten och mjölk. Jag har aldrig upplevt att jag har besvär med magen men eftersom både min syster och mamma mår bättre utan gluten och mjölk så kanske jag ska prova det också. Efter själva behandlingen kände jag mig väldigt pigg och verkligen full av energi. De flesta jag pratade med blev väldigt trötta men jag fick motsatt effekt och det har hållit i sig över en vecka nu. Jag har också haft en stort lugn och inte blivit speciellt påverkad av jobbet trots hög arbetsbelastning. Jag har känt en stor arbetsglädje och skrattat för mig själv att jag borde kanske stressa upp mig för det är ju galet mycket att göra… Men lugnet består. Stort Varmt TACK för behandlingen.
Anette Alldén, Göteborg, maj 2014
Under yogaresan till Skiathos erbjöds vi behandlingar i reflexolgi av Eric Hirvi Lebert. Jag har aldrig tidigare provat detta och valde att gå på 3 behandlingar under denna vecka. Jag har en mycket stressig tillvaro hemma med studier och 3 barn varav det ena har funktionshinder. Så min kropp har varit i obalans under många år. Jag lider av en sköldkörtelsjukdom, muskelvärk och hög stressnivå i kroppen. Eric var väldigt duktig på att hantera sitt yrke och jag fick omedelbara effekter av behandlingarna. Jag fick en kraftig utrensning av tarmen, lindring av min muskelvärk och jag känner mig mer avslappnad. Att gå till Eric för behandlingar är något jag gärna rekommenderar till andra. 
Helen Bäcklund, Lidköping, maj 2014

Anmälan till Reflexologutbildning